Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Susamlı Çubuk

Şimdiye kadar yediğiniz tüm unutturacak, bağımlısı olacağınız nefis bir tarifimiz var. Kıyır kıyır uzun süre bayatlamayan inanılmaz lezzetli yedikçe yedirten cinsten. Mutlaka denenemelisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Susamlı Çubuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 125 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 çay Bardağı Pekmez
  • 5-6 Yemek Kaşığı Susam
Susamlı Çubuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın.
  2. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Tezgaha pişirme kağıdını serin. Hamuru üzerinde 2 cm kalığında olacak şekilde açın. Üzerine pekmez ve yumurta sarısını karıştırarak sürün.
  4. Susam serpin. Eşit büyüklüklerde bıçak yardımıyla çubuklar şekilde keserek fırınlayın.
  5. 180 derecede 25 dakika pişirin.
  6. Çıkınca soğumaya bırakın.
  7. Oda sıcaklığında tamamen soğuduğunda servis edin. Afiyetler olsun.
Dil Balığı

Dil Balığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurt Soslu Tavuk Döner

Yoğurt Soslu Tavuk Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeni Sevgili Olduk Kahvaltısı

Yeni Sevgili Olduk Kahvaltısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Keçiboynuzu Kurabiyesi

Keçiboynuzu Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce