Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Izgara Sardalya

En yağlı döneminde, çok kısa sürede ızgarada pişmiş çıtır çıtır sardalya balıklarını yememek olmaz. Servisi için küçük bir sos tüyosunu paylaşmış olsak da balık  dediğin salatasız olmaz. Bunun için de önerimiz ekmeği içinde saklı olan .

Şimdiden afiyet olsun.

Izgara Sardalya Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Sardalya Balığı
  • 1 Tatlı Kaşığı Deniz Tuzu
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Renkli Tane Karabiber
  • Servisi için:
  • 1 Adet Limon
  • 1 Adet Orta Boy Marul
Izgara Sardalya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pullarını elinizle ovuşturarak çıkardığınız sardalya balıklarının iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkartın. Bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra deniz tuzu ile tuzlayın.
  2. Sardalya balıklarını tel ızgara üzerine sıra sıra dizin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Bir fırça yardımıyla balıkların üzerine hafifçe sürün.
  3. Izgaraya aldığınız balıklarını arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Aralarda üzerlerini zeytinyağı ile yağlamayı unutmayın.
  4. Servis tabağının tabanını temizlenmiş marul yaprakları ile döşeyin. Limonu dilimleyin. Izgara balıkları, görsel bir şölen yaşatması için tabağın orta kısmına yerleştirin. Sağlık dolu bu lezzeti salata eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Pratik Mozzarella Patlıcan

Pratik Mozzarella Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Acukalı Kahvaltı Poğaçası

Acukalı Kahvaltı Poğaçası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hurmalı İncir Uyutması

Hurmalı İncir Uyutması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bal Kabaklı Çörek

Bal Kabaklı Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce