Sünger Tatlısı

2023-09-17 00:56:04 - Yemeklik.com.tr

Çatalı değdirdiğiniz an o yumuşacık, sünger gibi dokusunu hissedeceğiniz bir tatlı hazırlıyoruz bu kez. Çay saatinin aranan isimlerinden olacak bu tatlının en güzel yanı çok kolay hazırlanıyor ve kocaman kabarıyor olması. Kıvamının bu kadar güzel olmasını ise içerisinde kullanılan yoğurda borçlu. Karşınızda, şerbetli tatlıların en hafifi ve en kolay yapılanı: Sünger tatlısı tarifi!

Sünger tatlısı tarifinin içerisine limon ya da portakal kabuğu koyarak daha mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Harcına haşhaş ilave ederek haşhaşlı nefis bir tatlıya da dönüştürebilirsiniz. Hadi o zaman yapımının kolaylığına şaşıracağınız enfes tarifimize buyur edelim sizi. Tarifi bizden, sıcacık çayı koyup hazırlamak da sizden olsun. Afiyetler olsun.

 

Sünger Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerSünger Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su ve şekeri bir tencerenin içerisine alın, orta ateşte karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynama seviyesine gelince içerisine limon suyu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  2. Yumurta ve toz şeker yaklaşık 3 dakika güzelce çırpın. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  3. Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
  4. Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Çırpıktan sonra yağlanmış orta boy bir dikdörtgen borcam ya da kek kalıbına aktarın.
  5. 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişebilir.
  6. Çıkan tatlınızın üzerine tatlı henüz sıcakken soğuk şerbeti verin ve şerbetini çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  7. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi