Lokanta Usulü Et Sote
2023-09-20 20:34:02 - Yemeklik.com.tr
Bu sote rüyalarınıza girmeye aday! Lokantalarda yapılan bu et sote yanına pilav ya da makarna ile tam bir ana öğün önerisi! Bu yemeğin sırrı yeterince dinlenmesinde saklı..
Ekmeklerinizi hazırlayın, sosuna bandırmalık harika bir et sote tarifi sizlerle.. Afiyet olsun!
Lokanta Usulü Et Sote Tarifi İçin Malzemeler- 400 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 2 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Kimyon
- Üzeri İçin.
- 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
- Tavaya önce sıvıyağı ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
- Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Etleri de koyun ve karıştırmaya devam edin.
- Üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu, kekiği ve pul biberi ekleyin. Salçayı ekleyin.
- Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun.
- Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin.
- Afiyet olsun!