Soslu Pırasa
Haydi bu tarife bir şans verelim. Sebze sevdirecek soslu pırasa, pırasa yemenin en keyifli hallerinden. Tam bir kış tarifine davetlisiniz.
Soslu Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 Dal Pırasa
- 2 Adet Havuç
- 2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Soslu Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları iki parmak kalınlığında havuçları bir parmak kalınlığında doğrayalım. Önce pırasayı daha sonra havucu tereyağında kavuralım. Yumuşayana kadar kavurmayı ihmal etmeyelim.
- Unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Portakal suyu ve sütü ekleyip kıvam almasını sağlayalım.
- Kesilmesinden korkmayın, süt miktarı az olduğundan çabuk toparlanıyor. Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım.
- Uygun bir kaseye yayıp üzerine portakal dilimleriyle servis edelim.