Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #kizartma

Soğan Kızartması

Fast food yemeklerinin en sevilenlerinden, hamburgerin, pizzanın en iyi eşlikçisi olan soğan kızartmasını evde denemek ister misiniz? Bu tariflerde en çok aranan kıvam çıtır çıtır olması ve yağ çekmemesi. Bunlar için üzerini kaplanan harçtaki malzemeler çok önemli. Maden suyu olmazsa olmazı. Tüm sırları bu tarifte. Artık dışarıda yemek ya da dondurulmuş almak yok. Soğanları hazır edin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Soğan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Büyük Boy Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 şişe Maden Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • Kızartmak için:
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Soğan Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanlarını halka halka doğrayın ve halkaları narince birbirinden ayırın.
  2. Kuru malzemeleri bir araya getirip karıştırın.
  3. Maden suyunu ekleyip homojen olana dek çırpın. Soğan halkalarını önce karışıma alın.
  4. Ardından galeta ununa bulayın.
  5. Yağı kızdırın ve kızınca arkalı önlü kızartın.
  6. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Sirkeli Mini Börek

Sirkeli Mini Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Yaban Mersinli Tavuk

Yaban Mersinli Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Pilav Usulü Demleme Mantı

Pilav Usulü Demleme Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı El Açması Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce