Sodalı Yaprak Sarma

Sodalı yaprak sarması, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş katmak isteyenler için mükemmel bir seçim. Taze asma yaprağı pirinç, kuru soğan, domates salçası, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu nefis sarma tarifi, sumak, kaynamış su, zeytinyağı ve maden suyuyla pişirilerek eşsiz bir lezzet sunar.

Sodalı Yaprak SarmaTarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Asma Yaprağı
  • 3 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Adet Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 3 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tutam Tuz
  • Sodalı Yaprak Sarma Tarifi Pişirmek İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Sumak
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 şişe Maden Suyu
Sodalı Yaprak SarmaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze asma yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra kaynamış suyun içine atın rengi dönünce çıkarın.
  2. İç malzeme için kuru soğanı ince ince kıyın. Yıkanmış pirinçleri, salçayı, zeytinyağını ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Tencerenin dibine yaprak serin. Yaprakları hazırladığın harç ile beraber ince ince sarıp, tencereye dizin. Üzerine kararmaması için yaprak örtün.
  4. Sıvı yağ gezdirin. Üzerine 1 şişe maden suyu ve sumaklı kaynamış suyu ekleyin. Üzerine tabakla kapatıp kısık ateşte 60 dk pişirin. Afiyet olsun!
Karabuğday Unlu Krep

Karabuğday Unlu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mangal Tadında Tavuk Kanatları

Mangal Tadında Tavuk Kanatları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Osmanlı Kebabı

Osmanlı Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Trabzon Yağlısı

Trabzon Yağlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Terbiyeli Un Çorbası

Terbiyeli Un Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce