Kuru Dolma ve Yaprak Sarma

Türkiye'nin geleneksel yemeklerinden kuru dolma ve yaprak sarma tarifini beraber hazırladım. Bu enfes tarifleri kaçırmayın.

Kuru Dolma ve Yaprak SarmaTarifi İçin Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 2/3 Demet Maydanoz
  • 20-30 Adet üzüm Yaprağı
  • 4 Adet Kuru Biber
  • 4 Adet Kuru Patlıcan
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 2,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Biber
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Kuru Dolma ve Yaprak SarmaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salamura yaprağı 2 saat suda bekletin. Kuru biber ve patlıcanı 5 dakika haşlayın, soğuk suda şoklayın.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayın, maydanozu kıyın. Pirinçleri yıkayın ve fazla suyunu süzün.
  3. Soğan, maydanoz, salça, nar ekşisi, ayçiçek yağı, baharatlar ve pirinci karıştırın.
  4. Yaprakların mat tarafı dışa gelecek şekilde tezgaha koyun. İç harcı ekleyin ve sarın.
  5. Kuru patlıcan ve biberin yarısına gelecek şekilde de iç harç ile doldurun.
  6. Tencerenin altına yaprak serin. Kuru dolmaları ve yaprak sarmaları da üzerine dizin. Yarım tatlı kaşığı salça ve sıcak suyu karıştırın. Kenarlardan üzerine dökün.
  7. Sıcak suyu tencereye ekleyin. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dinlendikten sonra servis edin.
Kestane Şekerli Kup

Kestane Şekerli Kup

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şerit Tatlısı

Şerit Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patates Karnıyarık

Patates Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcanlı Ravioli

Patlıcanlı Ravioli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Domatesli Biberli Yumurta

Fırında Domatesli Biberli Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce