Kuru Dolma ve Yaprak Sarma
Türkiye'nin geleneksel yemeklerinden kuru dolma ve yaprak sarma tarifini beraber hazırladım. Bu enfes tarifleri kaçırmayın.
Kuru Dolma ve Yaprak SarmaTarifi İçin Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Pirinç
- 2 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
- 2/3 Demet Maydanoz
- 20-30 Adet üzüm Yaprağı
- 4 Adet Kuru Biber
- 4 Adet Kuru Patlıcan
- 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 2,5 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1/2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Biber
- 1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Kuru Dolma ve Yaprak SarmaTarifi Nasıl Yapılır?
- Salamura yaprağı 2 saat suda bekletin. Kuru biber ve patlıcanı 5 dakika haşlayın, soğuk suda şoklayın.
- Soğanları küçük küçük doğrayın, maydanozu kıyın. Pirinçleri yıkayın ve fazla suyunu süzün.
- Soğan, maydanoz, salça, nar ekşisi, ayçiçek yağı, baharatlar ve pirinci karıştırın.
- Yaprakların mat tarafı dışa gelecek şekilde tezgaha koyun. İç harcı ekleyin ve sarın.
- Kuru patlıcan ve biberin yarısına gelecek şekilde de iç harç ile doldurun.
- Tencerenin altına yaprak serin. Kuru dolmaları ve yaprak sarmaları da üzerine dizin. Yarım tatlı kaşığı salça ve sıcak suyu karıştırın. Kenarlardan üzerine dökün.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dinlendikten sonra servis edin.