Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Sodalı Dilim Börek

Mevzu börekse bizim mutfağımız tüm dünya mutfakları içerisinde zirvede sayılır. Mutfağımızın bu en güzel lezzetlerinden birisi olan börekleri, toplum olarak hepimizin ne kadar da çok sevdiğinden bahsetmemize gerek bile yok sanıyoruz. Sabah hızlı yapılan kahvaltılardan, en özel akşam yemeği sofralarına, bayramlardan, düğünlere kadar binbir çeşidiyle börekler her zaman baş tacımız.

Börek yemeyi hepimiz severiz de iş yapmasına gelince bir duraklarız. Hamur açması maharet ister, her yiğidin harcı değildir diye düşünürüz. Ama işte karşınızda en acemi mutfak severlerin bile yüzünü güldürecek, lezzetiyle parmak yedirecek bir börek tarifi: Sodalı dilim börek.

Hazır yufkayla yapılıyor olmasının inanılmaz pratikliğinin yanı sıra, içindeki soda ona öyle bir puf puf tat veriyor ki, yemeğe doyamazsınız. Üstelik de içine canınıza ne çekerse koymak da serbest. O zaman haydi bakalım, gelsin sodalı dilim börekler. Şimdiden afiyetler olsun.

Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Yufka
  • Sosu için:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • 1 şişe Maden Suyu
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • İç malzemesi için:
  • 100 Gram Lor Peyniri
  • 100 Gram Beyaz Peynir
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Bağ Pırasa
  • Üstü için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın ve bir kenara alın.
  2. Yufkanın bir tanesini alın ve tezgaha serin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine eşit bir şekilde sürün.
  3. “D” şeklinde olacak şekilde yufkayı ortadan ikiye katlayın. Sostan tekrar yufkanın katladığınız kısmının üstüne sürün.
  4. İç harcı için; peynirleri ince ince doğranmış maydanoz ve pırasa ile güzelce karıştırın.
  5. Hazırladığınız iç harcı sosladığınız yufkanın uzun kenarına serin ve rulo şeklinde yuvarlayın.
  6. Ortalama 4 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimler halinde kesin ve hazırladığınız dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın ve üstlerine yumurta sarılarını sürün.
  8. Fırın tepsisini buzdolabına kaldırın ve bu şekilde yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  9. Dinlendirme süresinin sonunda önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına sürün ve yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak, ara ara kontrol ederek üstleri güzelce kızarana dek pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Muzlu Şekersiz Atıştırmalık

Muzlu Şekersiz Atıştırmalık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart

Tam Buğdaylı ve Şeftalili Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz İncir Dolması

Şekersiz İncir Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuş Yuvası Tatlısı

Kuş Yuvası Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce