Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #mevsiminde

Şıhıl Mahşi

 olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Bildiğimiz hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Kilis'te ve Hatay'da, Güneydoğu'da çok sevilerek yapılan, 'dolmaların şahı' şıhıl mahşi iyle tanışın. Diğer dolmalardan kabakların oyulup önden kızgın yağda bir güzel kızartılması aşamasında farklılaşıyor. Ardından içerisine pişirilmiş nefis bir kıymalı harç giriyor. Bu harç damaklara lezzet, akıllara zarar cinsten. İçinde nohut, maydanoz ve salça var. Son dokunuş ise naneli-salçalı su ile yapıp fırınının sıcacık kollarına teslim ediliyor.

Fırından çıkınca bu tarifin üzerine yoğurt ve gezdirip servis edebilirsiniz. Masanızın gözdelerinden biri olacak, yemelere doyamayacağınız bu nefis tarifin videosunu da sizin için şöyle bıraktık. Hadi o zaman, şimdiden ellerinize sağlık.

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kabak
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası
  • 500 Gram Dana Kıyma
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 çay Kaşığı Teofarm Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Hataydan Al Pul Biber
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Avuç Doğranmış Maydanoz
  • Salçalı Naneli Su İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Teofarm Kuru Nane
  • Üzeri İçin:
  • 1 Su Bardağı çırpılmış Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini  veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
  5. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
  6. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
  7. Isıya dayanıklı kaba dizin.
  8. Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  9. Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
Bostana

Bostana

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cinnamon Roll (Tarçınlı Rulo)

Cinnamon Roll (Tarçınlı Rulo)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Petito Kurabiye

Petito Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pilavlı Patlıcan Kapama

Pilavlı Patlıcan Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Glutensiz Kakaolu Kek

Glutensiz Kakaolu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce