Sebzeli Mantar Sote
Ekonomik ve lezzetli protein kaynaklarından biri olan bu halde denemiş miydiniz? Bol sebzeli ve nefis ekmek banmalık sosuyla bu yemek sofralarınızın yıldızı olacak. ya da almaya gerek kalmadan en hesaplı biri olan mantarı bu tarifle sizlerin de sofralarında görmek isteriz.
Şimdiden afiyet, bal, şeker olsun!
Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Mantar
- 2 Adet Kapya Biber
- 3 Adet Sivri Biber
- 4 çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı (silme) Tuz
- 1 çay Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
Sebzeli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Önce soğanları ekleyin ardından biberleri ekleyin ve kavurun.
- Tavaya mantarları da ekleyin. Biraz mühürlendikten sonra çevirin ve güzelce kavurun.
- Mantarlar renk alana kadar kavurma işlemini devam ettirin.
- Salçayı ve baharatları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyu da ekledikten sonra altını kısın ve kapağını kapatıp biraz suyunu çekene kadar pişirin.
- Afiyet olsun!