Vegan Brownie
Fudgy (yumuşak, sakız kıvamlı) brownie... Hem de nohuttan! Üstelik unsuz ve rafine şekersiz, yağını sadece tahinden alıyor.
Merak etmeyin, nohut tadını hiç almıyorsunuz. Tat olarak normal brownie'den hiçbir farkı yok, üstelik nohut ekstra yumuşak bir kıvam katıyor.
O zaman; tatlı krizlerine birebir, nohut sevmeyen çocuğa bile nohut yedirecek tarifimize geçelim.
Vegan Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 50 Gram Vegan Bitter çikolata
- 1/2 Su Bardağı Pekmez
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 4 Yemek Kaşığı Badem Unu
- 3/4 Su Bardağı Tahin
- 2 Yemek Kaşığı Badem Sütü
- 4 Yemek Kaşığı Badem Sütü
- 1 çay Kaşığı Karbonat
Vegan Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bitter çikolatayı 2 yemek kaşığı süt ile ufak sos tenceresinde eritin.
- Erimiş çikolatayı ve diğer tüm malzemeleri rondoda veya büyük bir blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Elde ettiğiniz hamuru ufak bir borcama elinizle iyice düzelterek yayın.
- Normal keke göre hafif zor dağılan bir yapısı olacak, o yüzden üstünü spatulayla iyice düzleştirin.
- 180 derece önden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için 10 dakika bekleyin. Afiyet olsun!