Yemeklik.com.tr 11 ay önce

İncirli Yulaf Lapası

Bu sabah ışığı incirli yulaf lapasına düştü. Sütle pişen birkaç kaşık yulaf... Hafif tat vermek için bal yerine elma konsantresi. Neyle süslesem diye düşünürken gözüme ilişen dalında mor incirler ve yulafın olmazsa olmazı Hindistan cevizi. Haydi üşenmeyin, sabahınızı renkli kılın.

İncirli Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Yulaf
  • 1 Tatlı Kaşığı Elma Konsantresi
  • 1 Adet Incir
  • 2 Tatlı Kaşığı Hindistan Cevizi Tozu
İncirli Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yulafımızı tencereye alalım ve sütü ekleyelim. Tat vermek için 1 tatlı kaşığı bal veya elma konsantresi kullanabilirsiniz.
  2. Kısık ateşte pişirmeye başladığımız yulafın altını köpük köpük olunca kapatalım ve sütünü çeken yulaf lapasını en sevdiğimiz kaseye alalım.
  3. Üzerine renk katmak için dilimlenmiş mor incir ve yulafın olmazsa olmazı Hindistan ceviziyle son dokunuşu yapalım.
Kupta Supangle

Kupta Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dürüm

Dürüm

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Meyve Dolgulu Fit Rulo Pasta

Meyve Dolgulu Fit Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Fette

Patlıcan Fette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Kolay Künefe

Tavada Kolay Künefe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce