Sarımsaklı Tuz
2023-09-25 12:35:44 - Yemeklik.com.tr
Yemeklerde baharat çeşitlerinin oldukça önemli olduğuna inananlardansanız sizi bu tarife alalım. İçerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan hazırlayabileceğiniz enfes bir sarımsaklı tuz tarifiyle karşınızdayız.
Sarımsaklı Tuz Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kase Sarımsak
- 2/3 Kase Kaya Tuzu
- İlk olarak sarımsakları ayıklıyoruz.
- Sarımsağı ve tuzu blenderın içerisine koyup çekiyoruz. Burada amacımız sarımsağın ve tuzun özleşmesidir.
- Ortalama 4 dakika boyunca blenderda çektikten sonra yağlı kağıt serili genişçe bir tepsiye yayıyoruz.
- Fırını alt üst ısıtmalı 90 dereceye ısıtıyoruz. Ardından tepsimizi içerisine fırına alıp 10-15 dakika da bir açarak sarımsağın içerisinde ki suyun uçmasını sağlıyoruz. (Bu işlem tuzunuzun daha hızlı kurumasını sağlar). Bu işlemi 1 saat 30 dakika boyunca sürdürüyoruz.
- Sonrasında kuruma durumunu kontrol ederek bu işleme devam edebilirsiniz. Fırında kurutma işlemini bitirdikten sonra tepsiyi çıkarıyoruz ve bensiz nemsiz, oda sıcaklığında bir gece bekletiyoruz.
- Kurulduğundan emin olduktan sonra blender da çekip inceltebilirsiniz. Afiyet olsun. :)