Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Sardalya Buğulama

Balık Ege’de zeytinyağı ile pişirilir. Balık sezonunun en iddialı isimlerinden sardalya buğulamayı mutlaka denemelisiniz. Yanına da bir salata, tamamdır!

Sardalya Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Sardalya Balığı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Limon
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
Sardalya Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğan jülyen doğranır. Maydanozların yaprakları ayrılır. Limonlar da yarım ay şeklinde kesilir. Domates kabuğu soyulduktan sonra yine yarım ay şeklinde doğranır.
  2. Bir kapta soğanın üzerine zeytinyağı dökülür ve tuz ile karabiber eklenerek iyice harmanlanır. Sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pişirme kağıdı üzerine soğanlar yerleştirilir. Üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış sardalyalar yerleştirilir.
  3. Daha sonra üzerine maydanozlar, domates ve limonlar yerleştirilir ve zeytinyağı gezdirilir. Son olarak 200 derecedeki fırına sürülür 20-30 dakika pişirilir.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Belem Turtası

Belem Turtası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Baharatlı Modern Tavuklu Pilav

Baharatlı Modern Tavuklu Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Enginarlı Risotto

Enginarlı Risotto

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Yoğurt Barları

Çilekli Yoğurt Barları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce