Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Sürprizli Hamsi Sarma

Adını diğer hamsi kaplamalı tariflere karışmasın diye bir parça uydurarak şimdi koydum. Hamsi kuşunun daha pratik uygulanabilir bir versiyonu. Adına bakıp içinde ne olduğuyla ilgili beklentiyi yükselterek, sonunda "Bu muymuş ?" diyebilirsiniz hatta. Benim için hiiiiç sorun değil. Sevebilecek çok kişi çıkacaktır, eminim. Çok yalın, pratik, bir balık sofrası için atıştırmalık yahut meze kabilinden iş görebilecek bir tarif. Bir de şu balık ayıklama zahmeti olmasa...

Sürprizli Hamsi Sarma Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Hamsi
  • 1/2 Bağ Taze Soğan
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1/2 Bağ Maydanoz
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 6 Dal Dereotu
  • 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
Sürprizli Hamsi Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamsilerinizin orta kılçıklarını çıkartın. Çıkartırken etinin ikiye ayrılmaması için kuyruk kısımlarını bırakın. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün. Hatta bir bez peçeteyle nemini alın.
  2. İnce kıyılmış taze soğan, kuru soğan, tohum yatağı temizlenmiş kapya biber, maydanoz, dereotu, rendelenmiş havucu, tuz, karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ilavesiyle aynı kapta güzelce harmanlayın.
  3. Bir çay tabağı kadar tabana sahip yayvan ve düz tabanlı bir sos kasesi alın. Mısır ununuza bir fiske tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Bu mısır unundan sos kasesinin tabanına serpiştirin.
  4. Hamsilerinizi sırt kısımları altta kalacak, sos kasesinin tabanını kaplayacak ve kaseden bir parça taşacak şekilde dizin. Orta kısmına hazırladığınız iç harçtan bir parça koyup, üzerini bu defa hamsilerin sırtı yukarı gelecek beyaz etli kısmı harca değecek şekilde kaplayın. Dışa taşırdığınız hamsileri de üzerine kapatıp elinizle sıkılaştırın. Hamsilerinizin üst kısmına yine mısır unu serpiştirin.
  5. Sos tabağından dikkatlice avucunuza çıkarttığınız hamsi sarmalarınızı arkalı önlü ve nar gibi oluncaya değin bol yağda kızartın.
  6. Fazla yağını süzdürün ve bir parça ılıtıp servise alın. Afiyet olsun !
Lavantalı Kek

Lavantalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Biberli Omlet

Biberli Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Kahvaltılık Sos

Ev Yapımı Kahvaltılık Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tahinli Bal Kabaklı Puding

Tahinli Bal Kabaklı Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Klasik Kek

Klasik Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce