Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Salma Pilav

Ana yemeğiniz tamam, ama yancısı pilavı yapmak için pirinçlerinizi henüz ıslatmadınız. Hiç sorun değil, onun da kolayı var. Pirinçleri suda bekletmeden, uzun uzun kavurmadan da pilav yapılır. Gelin nasıl olurunu anlatalım.

Salma pilavda pirinçler doğrudan yağla buluşuyor. Lezzeti sorarsanız tane tane nefis pirinç pilavlarından farksız. Farklı, pratik bir teknik; alışık olduğumuz aynı efsane lezzet.

Salma Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 Adet Küp şeker
  • 3 Damla Limon Suyu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Salma Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencerenize yağları alın ve erimeye bırakın.
  2. O sırada pirinci güzelce yıkayın.
  3. Yağ eriyince suyu üstüne ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadığında pirinci ekleyin, şeker, tuz ve limon suyunu ilave edip, bir tur karıştırıp kapağını kapatın.
  5. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çekince kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Dinlenince servis edin. Afiyetler olsun.
Ton Balıklı Lavaş Pizza

Ton Balıklı Lavaş Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pazılı Gül Böreği

Pazılı Gül Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Çilekli Limonata

Pratik Çilekli Limonata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce