Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun

Osmanlı mutfağına ait bir lezzet bu tarif. Saray mutfağının bu enfes tarifini kahvaltı sofralarınıza taşımanızı öneririz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Yenibahar
  • 3 Adet Yumurta
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını alarak kızdırıyoruz. Jülyen doğradığımız soğanları ekliyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra toz şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  2. İstediğiniz karamel rengine ulaştıktan sonra karabiber, toz biber, tuz ve yenibaharı ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. 2 dakika daha kavurduktan sonra yumurtaları kırarak pişiriyoruz. Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.
Samsades

Samsades

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patatesli Kaşarlı Rulo Börek

Patatesli Kaşarlı Rulo Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Haşhaşlı Fındıklı Tatlı

Haşhaşlı Fındıklı Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pesto Soslu Tavuklu Milföy

Pesto Soslu Tavuklu Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Börek Tadında Mücver

Fırında Börek Tadında Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce