Rulo Köfte

2023-09-21 10:32:32 - Yemeklik.com.tr

Köftenin sebzeli ve rulo hali dalyan köfte; dilim dilim servis edilmesi nedeniyle davet yemeklerinize uygun. Bunun yanı sıra patates püresi ile ikram edebileceğiniz bir köfte çeşidi olması ve pratik bir şekilde hazırlanıp, fırında hafif bir şekilde pişmesi diğer artıları.

Rulo Köfte Tarifi İçin MalzemelerRulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfteyi hazırlamak için; yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı karıştırma kabına alın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz havucu ve dondurulmuş bezelyeleri kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Yumurtaları ayrı bir yerde katı bir kıvam alana kadar haşlayın.
  3. Köfte harcını, elinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde açın. Orta kısmına haşlanmış yumurtaları, haşlanmış bütün havucu ve bezelyeleri yerleştirin.
  4. İçini doldurduğunuz bu şişman köfteyi, başı dönene kadar rulo şeklinde sarın. Kenar kısımlarını kapatın. Kurumaması ve bir parça daha lezzetlenmesi için şimdi sıra geldi sos hazırlığına.
  5. Köftenin sosunu hazırlamak için; küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Domates salçasını ekleyip, 2- 3 dakika kadar kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyin. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  6. Hazırladığınız rulo köfteyi, fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimledikten sonra servis edin.

Daha Fazla Gönderi