Tam Buğdaylı Ekmek
2023-12-18 14:06:17 - Yemeklik.com.tr
Tam buğday unu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir ekmek tarifi. Hem sağlıklı hem de ev yapımı tam buğday unlu ekmeği deneyin.
Tam Buğdaylı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Tam Buğday Unu
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2-3 Su Bardağı Su
- Tam buğdaylı ekmeği hazırlamak için unu yoğurma kabına alalım. Ortasını açıp; maya, şeker ve tuzu ekleyelim.
- Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Hamur, hafif ele yapışan ve kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
- Hamur toparlandıktan sonra, 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma sonunda hamuru 2 bezeye ayırıp güzel şekil verelim.
- Bezeleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Üzerine bıçak ile çizikler atalım.
- Fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakalım.
- Ilık bir ortamda yaklaşık 45 - 50 dakika mayalandıralım. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 - 40 dakika pişirelim.