Puding Dolgulu Mini Pavlova

2023-09-20 19:04:23 - Yemeklik.com.tr

Kakaolu puding dolgulu mini pavlovalar tarifi ile hazırlamasıyla sizleri yormayacak nefis tatlılar yapacaksınız. Bu enfes tatlı atıştırmalıklarla davet sofralarınıza gelen misafirlerinizi çok mutlu edeceğinize eminiz! Herkes tarifini merak edecek

Görünümü şık, tadı şahane olan bu atıştırmalıklarla sohbetleriniz daha da lezzetlenecek. Mini pavlovalarımızın içerisine Dr.Oetker Kakaolu Puding dolacak, üzeri ise çilekler ve bitter çikolata ile süslenecek. Sonrasında servise hazır

Malzemeleri tezgaha sıralayın ve tarifimizi bir kenara açarak hazırlıklara başlayın. Şimdiden afiyet olsun.

Puding Dolgulu Mini Pavlova Tarifi İçin MalzemelerPuding Dolgulu Mini Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dr. Oetker Kakaolu Puding'i süt ile birlikte ufak bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip oda sıcaklığında soğutun.
  2. Pavlova için şekeri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun ve 180 derecelik sıcak fırında 6 dakika ısıtın.
  3. Şekeri fırından çıkarırken dereceyi 110 dereceye düşürün.
  4. Yumurta beyazlarını stand mikserinde çırpma teli ile önce düşük devirlerde ardından yüksek devirlerde köpürtün.
  5. Yumurta beyazı beyazlamaya başlayınca sıcak şekeri azar azar içerisine ekleyin.
  6. Şeker içeride eriyip karışım soğuyuncaya kadar yüksek devirde çırpma işlemine devam edin.
  7. Karışım hazır olunca en düşük devirde kakaoyu ekleyin ve eşit olmayacak şekilde karıştırıp işlemi tamamlayın.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye büyük öbekler halinde pavlovaları kaşıkla yerleştirin ve hafifçe kenarlarına şekil verin ve ortasına kaşıkla bastırarak çukur yapın.
  9. 110 derecelik sıcak fırında 1 saat pişirin ve fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin.
  10. Soğuyan pavlovaların içine pudingi kaşıkla doldurun, taze meyveler ve bitter çikolata ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi