Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Pratik Borcam Böreği

Hazır yufkadan yapılan içinde kesinlikle listenizin bir numarasını alacak. Lezzeti de el açması börekleri aratmayacak. Nefis iç dolgusuyla, muhteşem bir börek tarifi o! Bu pratik borcam böreğini bir an önce denemelisiniz. Dışı çıtır, çıtır, içi yumuşacık ve sodanın etkisiyle ıslak ıslak oluyor. Tadı gerçekten efsane. En sevdiğiniz misafirlerinize yapabilir, yedikçe yiyebilirsiniz. İç harcını dilediğiniz şekilde farklılaştırabilirsiniz. Farklı peynirler kullanarak yaparsanız, ıspanak, patatesli ya da kıymalı olarak da enfes olacaktır. Karşınızda: Pratik borcam böreği tarifi!

Pratikliği ile vakit kazandıran bu nefis böreği hazırlamak da pişirmek de çok kolay. Tüm malzemeler hazırsa hadi sizi bir koşu mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık! Keyfi bol olsun. Afiyetler olsun.

Pratik Borcam Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Yufka
  • İçi için:
  • 250 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 250 Gram Beyaz Peynir
  • 250 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 şişe Soda
  • 5 Dal Maydanoz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Pratik Borcam Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Borcamı hafifçe yağlayın ve yufkalardan birisini güzelce içine yayın.
  2. Tereyağını eritin ve bir kenarda bekletin.
  3. O sırada derince bir kaba; yumurta, rendelenmiş peynirler, doğranmış maydanoz, süt, soda, yoğurt ve kabartma tozunu koyup, güzelce karıştırın.
  4. Son olarak erimiş tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırın. Tereyağı malzemelerin biraz toparlanmasanı sağlayacaktır.
  5. Börek için gerekli sos malzemelerini de bir kabın içerisinde çırpın.
  6. Hazırladığınız bu iç harcın 4’te birini borcama yaydığınız yufkanın üstüne yayın ve üstüne bir yufka daha ekleyin.
  7. Bu şekilde tüm yufkaları ve harcı bitirin. En üst yufkanın üstüne de çırpılmış yumurta, yoğurt ve yağ karışımını güzelce sürün.
  8. Ardından böreği dilimleyin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.Fırından alın ve ılık olarak servis edin.
Ebruli Kek

Ebruli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tırtıl Poğaça

Tırtıl Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pazıyla Doldurulmuş Enginar

Pazıyla Doldurulmuş Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Havuçlu Meze

Havuçlu Meze

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hollandaise Soslu Göz Yumurta

Hollandaise Soslu Göz Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce