Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pasta

Pratik Alman Pastası

Pastane vitrinlerinden eksik olmayan, o çok sevdiğimiz nın hazırlamak için mayalı hamur yapmak bazen zaman alıcı olabiliyor. Fazla yorulmadan yapmak isteyenler, sizi pratik Alman pastası tarifimize alalım. Yapılışı oldukça kolay ve aynı zamanda ekonomik bir pasta olduğu için herkesin çok seveceğine eminiz. Puf puf kabarmış kekinin arasında yumuşacık kreması ile damağınız şenlenecek, bir dilim daha isteyeceksiniz.

Üzerini meyve dilimleri ile süslediğinizde şık bir doğum günü ya da kutlama pastası bile olabilecek kadar şık bir aynı zamanda.

Pratik Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki İçin:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Süt
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 2 Su Bardağı Un
  • Kreması İçin:
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • İçi Malzemesi İçin:
  • 2 Adet Orta Boy Muz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 2 Dilim Muz
Pratik Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağı ekleyin.
  3. Sütü ekleyin.
  4. Yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.
  5. Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde ettiğinizde hazır olacak.
  6. Kelepçeli ve yuvarlak orta boy kek kalıbını yağlayın. Kek harcını dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.
  1. Kreması İçin:
  2. Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
  3. Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  5. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  1. Pratik Alman Pastası İçin:
  2. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
  3. Muz dilimlerini ekleyin.
  4. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
  5. Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin. Arzuya göre üzerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
El Açması Gül Böreği

El Açması Gül Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakallı ve Havuçlu Kek

Portakallı ve Havuçlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Kakaolu Kahveli Tiramisu

Kakaolu Kahveli Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Bisküvi Kurabiye

Elmalı Bisküvi Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Orman Meyveli Pavlova

Orman Meyveli Pavlova

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce