Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tatli-kek

Portakallı Islak Kek

tariflerine en çok yakışan aromaların başında geliyor portakal. Misler gibi kokusuyla da büyülüyor. Gelin şimdi tariflerine bir yenisi daha ekleyelim. Ona olan aşkımızı bir üst seviyeye çıkaralım. Yumuşacık kıvamı, yoğun portakal lezzetiyle yerken mutluluktan havalara uçacağınız bir imiz var! Karşınızda yemelere doyamayacağınız, hafif lezzetiyle yerken sizi asla baymayacak misler gibi kokan tarifimiz beyaz çikolata soslu ve portakallı ıslak kek tarifimiz sizlerle!

Önce az şekerli hafif mi hafif bir portakallı kek hazırlıyoruz. Ardından da portakallı yapımı çok da pratik bir şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine de beyaz çikolatalı nefis bir döküyoruz ve dinlendirip afiyetle yiyoruz. Çay saatlerinize yeni bir soluk getirmeye hazır olun, şimdiden afiyetler olsun.

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki İçin:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Portakal Suyu
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Sosu için:
  • 1 Su Bardağı Taze Sıkılmış Portakal Suyu
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • Beyaz Çikolata Sos İçin:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 100 Gram Beyaz çikolata
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene dek çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağ, portakal suyu, süt, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
  3. Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip tekrar çırpın.
  4. Karışımı kalıba döküp 180 derecede kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika fırınlayın.
  5. Sos tavasında portakal suyu, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabuklarını kaynatıp kenara alın ve soğutun.
  6. Ayrı bir tencerede süt, toz şeker ve nişastayı koyu kıvama gelene dek pişirin.
  7. Ocaktan alıp üzerine beyaz çikolata parçaları ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  8. Fırından çıkan ve soğuyan keke portakal sosunu dökün ve çekmesini bekleyin.
  9. Ardından keki ters çevirip beyaz çikolatalı sosu üzerine gezdirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!
Portakallı Kereviz Çorbası

Portakallı Kereviz Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nussecken (Fındık Köşeleri)

Nussecken (Fındık Köşeleri)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuç Krakeri

Havuç Krakeri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etimekli Tiramisu

Etimekli Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kadayıflı Saray Sarması

Kadayıflı Saray Sarması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce