Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Pomak Tatlısı

Trakya yöresinde brakana tatlısı olarak da bilinen meşhur pomak tatlısı, göçmen mutfağından bizlere armağan. Bir çeşit şerbetli tatlı olan pomak tatlısı özellikle Trakya'da sık sık yapılır, bayramlarda misafirlere ikram edilir.

Evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz bu nefis, yumuşacık dokudaki brakana pomak tatlısını mutlaka deneyin. Bugün çaylar pomak tatlısı için demlensin!

Pomak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 3,5 Su Bardağı (1 Parmak Fazla) Un
  • Şerbeti İçin:
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3 Damla Limon Suyu
  • Üzeri İçin:
  • 1 Tutam Toz Antep Fıstığı
Pomak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağı koyun. Güzelce karıştırın.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin. Unu kontrollü olarak kıvamına göre ekleyin.
  3. Ele yapışmayan, kuru bir hamur elde edin. Güzelce karışması için tezgaha alın ve yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın. Yağlanmış borcama aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  5. Bu sırada tencereye toz şeker ve suyu alın, şerbetini hazırlayın. 5 dakika ocakta pişirin ve ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
  6. Fırından çıkan tatlı sıcakken, sıcak şerbeti üzerine gezdirin. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2 saat bekletin.
  7. Arzuya göre üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!
Fasulye Salatası Tarifi

Fasulye Salatası Tarifi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Analı Kızlı Yemeği

Analı Kızlı Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Çikolatalı Kek

Yumuşacık Çikolatalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Paratha

Paratha

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce