Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sebze

Beşamel Soslu Karnabahar

Karnabaharla aranızı düzeltecek olmasının ötesinde, mevsimi geçince karalar bağlamanıza sebep olabilecek bir karnabahar tarifiyle geldik. Beşamel soslu karnabahar tarifi, bol peynirli enfes tadıyla favoriniz olmaya geliyor. Haydi sizi mutfağa alalım.

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Karnabahar
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Kase Peynir
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharları küçük küçük ayıralım. İsterseniz fırında 180 derecede 5-10 dakika, isterseniz büyük bir tencere içerisine tel süzgeç yerleştirerek kuracağınız düzenekle 5-10 dakika buharda haşlayalım.
  2. Karnabaharlar çok pişmiş değil, yarı pişmiş olmalı. Fırında pişmeye devam edecekler. Başka bir tencerede tereyağı ile unu güzelce kavuralım.
  3. Sonrasında sütü ilave edip biraz kıvam alınca altını kapatalım ve peynirleri ekleyelim. Karabiber ve tuz ayarını zevkimize göre yapalım.
  4. Yarı pişmiş karnabaharlarımızı bir borcama yerleştirerek sosumuzu üzerine dökelim ve her yerine gelecek şekilde karıştıralım.
  5. 200 derecede ısıttığımız fırının ızgara ayarında üzerini güzelce kızartalım. Fırından fırında farklılık gösterebilir, yaklaşık 20 dakika sürüyor. Afiyet olsun.
Chili Thai Sos

Chili Thai Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Saçaklı Mantı

Saçaklı Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kırmızı Meyveli Soğuk Çay

Kırmızı Meyveli Soğuk Çay

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lor Peynirli Domates Çorbası

Lor Peynirli Domates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sağlıklı Patates Püresi

Sağlıklı Patates Püresi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce