Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Çibörek

Eskişehir'den lezzetli mi lezzetli bir Çibörek tarifi geliyor! Haydi sizi mutfağa alalım.

Çibörek Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • Harcı için:
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 300-400 Gram Kıyma
  • 1 Adet Domates Rendesi
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Bardağı Su
Çibörek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu, suyu, tuzu ve sirkeyi karıştırarak yoğuruyoruz. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmayacak, normal kıvamda olacak.
  2. Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Hamuru bölüp küçük bezeler yapıyoruz, tabak boyutunda açıyoruz.
  4. İç malzemesini hamurun yarısına kaşıkla yayarak hamuru kapatıyoruz, kenarlarını hamur kesici ile kesiyoruz.
  5. Daha sonra bol, kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. Havlu kağıt serilmiş bir tepsiye dik olarak diziyoruz. Afiyet olsun.
Marinara Soslu Makarna

Marinara Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hindistan Cevizli Fındıklı Fit Bar

Hindistan Cevizli Fındıklı Fit Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Gelin Çantası Tatlısı

Gelin Çantası Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Klasik Islak Kek

Klasik Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Enginarlı Bruschetta

Enginarlı Bruschetta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce