Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Pirzola

Çok az malzeme, yumuşacık kuzu pirzolalar pişirmek için yeter. nefis bir şekilde pişirmek isteyenleri bu tarife alalım. İçi sulu sulu kalıyor, dışı da tam kıvamında kızarıyor. İşin sırrı basit. Izgara döküm tavayı iyice ısıtmak, kuzu pirzolaları önden tuzlamamak. Bu sayede nefis bir şekilde pişiyorlar. Damak zevkinize baharatlar da kullanabilirsiniz.

Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kg. Kuzu Pirzola
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Dal Biberiye
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2-3 Adet Domates
  • 2-3 Adet Biber
Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavanızı yüksek ısıya getirin. Kuzu pirzolanızı ısınmış tavaya koyun.  
  2. Tavada olan tarafı kendini bırakana kadar pişirin,ardından diğer tarafını pişirin. Etler pişince tavaya tereyağ, sarımsak ve sebzeleri alarak bir müddet daha pişirin. Arzu edenler taze baharat ya da kuru baharat ilave edebilir. Hafif tuzlayabilirsiniz.
  3. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Kahveli Pasta

Kahveli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Izgara Kaya Levreği

Izgara Kaya Levreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Sufle

Pratik Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Havuçlu Cevizli Kahve Keki

Havuçlu Cevizli Kahve Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şiş Köfte

Şiş Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce