Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Pırasalı ve Mantarlı Kiş

Tuzlu bir tart hamuru ile kiş yapıyoruz bugün, üstelik pırasa ve mantar katkılarıyla... Tek başına ana yemek, leziz mi leziz kişimiz için fırını ısıtmaya başlayın, muhteşem bir tarif geliyor...

Pırasalı ve Mantarlı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 280 Gram Un
  • 80 Gram Buğday Nişastası
  • 2 Gram Tuz
  • 150 Gram Soğuk Tereyağı
  • 70 Mililitre Su
  • 2 Adet Yumurta
  • Dolgu için:
  • 2 Paket Krema
  • 4 Adet Yumurta
  • 50 Gram Toz Parmesan
  • İç harcı için:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 300 Gram Kültür Mantarı
  • 300 Gram Pırasa
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Pırasalı ve Mantarlı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un, nişasta, tuz ve tereyağını stand mikserinin palet aparatıyla düşük devirde malzemeler kum kıvamını alıncaya denk karıştırın. Veya bir karıştırma kabında, rendelediğiniz soğuk tereyağını, un nişasta ve tuz ile parmak uçlarınızla, yağı eritmeden karıştırın.
  2. Hamur kum haline geldiğinde yumurtaları ekleyin ve suyu hamur toparlanırken kontrollü olarak ekleyin, fazla veya az gelebilir, kontrollü olmakta fayda var.
  3. Hamur toparlandığında yoğurmayı durdurun, çok yoğurursanız gluten açığa çıkacak ve hamur kabaracaktır, kabarmasını istemiyoruz.
  4. Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.
  5. Mantarları ve pırasaları küçük küçük doğrayın, zeytinyağı ile tavada soteleyin, soğutmak için kenara alın.
  6. Büyükçe bir kasede dolgu malzemeleri krema ve yumurtaları birleştirin, pırasa, mantar ve tuz, karabiber ekleyerek iyice karıştığından emin olun.
  7. Hamuru dolaptan çıkarın, iki yağlı kağıt arasında merdane ile hamuru açın.
  8. Tart kalıbınızı yağlamanıza gerek yok, hamuru kalıba yayın ve kalıbı kapladığından emin olana dek şekillendirin. Ardından çatal ile yüzeyini birçok yerden delin. Bu delme işlemi hamurun pişerken kabarmasını engelleyecektir.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamuru 10 dakika kadar pişirin, kabarma görürseniz fırından çıkarıp çatalla tekrar delin veya üzerine ağırlık koyup pişirmeye devam edin.
  10. 10 dakika pişmesi yeterlidir, tam pişirme yapmayacağız. Hamuru fırından alıp üzerine hazırladığınız harcı dökün.
  11. Tekrar fırınlayın ve kontrollü olarak 40-50 dakika kadar pişirin.
  12. Fırından çıkar çıkmaz servis edildiğinde hamur dağılabilir, oda sıcaklığında ılınana kadar bekletip ılık servis edebilirsiniz.
Portakallı 3-6-9 Keki

Portakallı 3-6-9 Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Granola Bar

Granola Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tatlı Yulaf Topları

Tatlı Yulaf Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Minik Tam Buğday Ekmeği

Minik Tam Buğday Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Bal Kabaklı Rulo Kurabiye

Bal Kabaklı Rulo Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce