Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Hatay Usulü Biberli Ekmek

Dünyanın en eşsiz ve farklı mutfaklarından biridir Hatay mutfağı. Her bir yemeğin hikayesi ve özel bir lezzeti vardır. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl "Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı" başlığı altında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı – Gastronomi şehirlerimizden Hatay mutfağına ithaf edildi. Yemeksepeti ve Yemeklik.com.tr olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Hatay menüsünde yer alan bu tarifi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Mutfağınızda asırlık Hatay lezzetlerine yer verip, Hatay usulü tarifleri mutlaka denemenizi ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine destek olmanızı öneririz.

Hatay usulü biberli ekmek tarifi oldukça özel ve lezzetli bir seçenek. Bu tarif, Hatay'ın yöresel lezzetlerinden biri ve genellikle acı biberlerin kullanılmasıyla hazırlanıyor. Üzerindeki harcın verdiği lezzetle, kendine has aroması ve yapısıyla gerçekten kıymetli bir hamur işi oluyor. Bu muhteşem tarif genellikle taş fırında pişirilir ve bu sayede dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur. Lakin endişe etmeyin, evlerinizde de çok lezzetli olabileceğini vadediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Hatay Store Un
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 2 çay Kaşığı Toz şeker
  • 2 çay Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 400 Mililitre Su
  • 1 Su Bardağı Hatay Köy Çökelek Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Hataydan Al Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Hataydan Al Çörek Otu
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tutam Hataydan Al Zahter
  • 1 Yemek Kaşığı Hataydan Al Susam
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Su Bardağı Hatay Dağ Zeytinyağı
Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için mayayı şeker ile ılık suda eritin ve 5 dakika bekletin. Bu sırada unu yoğurma kabına alıp üzerine tuzu ekleyip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Mayalı karışımı ortasına dökün ve hamuru yoğurarak ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Soğanı çok ince doğrayın. İçine çökelek, susam, çörek otu, zahter, biber salçası, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek ovalayın.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle biraz açın.
  5. Ortasına hazır olan içten yeteri kadar koyun, elinize süreceğiniz biraz zeytinyağının yardımıyla harcı hamura yapıştırın ve hamura şekil verin.
  6. Yeteri kadar açıldıktan sonra üzerine hafif zeytinyağı gezdirerek tandırda veya önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun!
Hindili Pilav

Hindili Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek

Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kıymalı Talaş Böreği

Kıymalı Talaş Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Susamlı Mini Poğaça

Susamlı Mini Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çilek Soslu Damla Çikolatalı Kek

Çilek Soslu Damla Çikolatalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce