Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Kestaneli Tart

Kestaneli tart tarifinde küçük parçalara ayrıldıktan sonra mini mini açılan tart hamurları yerleşiyor kalıplara. Eşit oranda pişmesi ve çok fazla kabarmadan kızarması için fırınlanıyor. Şerbeti süzülen kestane şekerleri, şekersiz çiğ krema ilavesiyle püre haline getirildikten sonra delikli bir kalıp yardımıyla fırından çıkan tart tabanlarının orta kısımlarına sıkılıyor. Arzuya göre üzerlerine çikolatalar yerleştirin. Pudra şekeri ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın. Arzuya göre küçük kestaneli tartlar yerine bir büyük tart hazırlayın, kestane kremasını farklı tatlarla zenginleştirin.

Ev mutfağında kestaneli tart hazırlayanlar yorum ve önerilerini bizlere de yazsınlar.

Kestaneli Tart Tarifi İçin Malzemeler
  • Tart hamuru için:
  • 2 Su Bardağı Un
  • 100 Gram Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • Üzeri için:
  • 300 Gram Kestane şekeri
  • 1/2 Su Bardağı şekersiz çiğ Krema
  • Servisi için:
  • 1 Tatlı Kaşığı Pudra şekeri
Kestaneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elenmiş unu kakao ile karıştırıp derin bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını açıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve suyu ekleyin.
  2. Orta kısmından kenarlara doğru karıştırmaya başladığınız tart hamurunu kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.
  3. Toparlanan hamuru altı eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, küçük yuvarlaklar halinde açın.
  4. Hamurları, tart kalıplarına yayın. Kenar kısımlarını hafifçe bastırıp kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurların üzerine küçük delikler açın.
  5. Hamurların eşit oranda pişmesi, kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine açın. Orta kısımlarını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi adına nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız hamurların üzerindeki ağırlık ve yağlı kağıtları alın. Aynı ısı aralığında 5 dakika daha fırınlayıp orta kısımlarının da hafif bir renk almasını sağlayın. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirin.
  8. Üzeri için; kestane şekeri ve şekersiz çiğ kremayı mutfak robotunda püre haline getirin.
  9. Oda ısısında dinlenen tart hamurları üzerine delikli bir patates ezici ya da özel bir aparat yardımıyla hazırladığınız kremayı sıkın. Üzerlerine pudra şekeri eleyip sevdiklerinizle paylaşın.
Azerbaycan Dovgası

Azerbaycan Dovgası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Sodalı Pamuk Poğaça

Sütlü Sodalı Pamuk Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tereyağsız Tahinli Kurabiye

Tereyağsız Tahinli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tiny Truff

Tiny Truff

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Kuru Patlıcan ve Biber Kavurması

Yoğurtlu Kuru Patlıcan ve Biber Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce