Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sulu-yemek

Pratik Kıymalı Barbunya

Kışlık hazırlık yaparken buzluğa kaldırmayı sevdiğimiz birisi de barbunya. Hafifçe haşlayarak ya da akşamdan suda bekleterek buzluğa kaldırdığımız kışın değerlendirmenin en güzel ve pratik yollarından birisini hazırladık sizler için. Kıymalı barbunya tarifimiz düdüktü tencerede hazırlanıyor. Hem vakitten kazanıyor hem de kışlık barbunyalarımızdan faydalanıyoruz.

Biz kıymalı olarak hazırladık fakat dilerseniz kıymasız da hazırlayabilirsiniz. İçine nohut, bulgur gibi farklı veya tahıllar ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Sevilen sulu yemeklerin başında gelen barbunyayı bu kez bizden deneyin!

Pratik Kıymalı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Doldurulmuş Barbunya
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Su Bardağı Doğranmış Domates
  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
Pratik Kıymalı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanın yarısını kesip yemeklik doğrayın ve çok az yağ ekleyerek düdüklü tencerede kavurun. Üzerine doğranmış domates ve barbunyaları ekleyip kapağını kapatın. Düdük çıktıktan sonra 6 dakika pişirin.  
  2. Kıymayı, kalan soğanı ve baharatları ayrı bir tavada kavurun. Pişen barbunyaları tencereden alarak kıymayın üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatıp servis edin.
Coconut Cake

Coconut Cake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tost Ekmeğinden Çilekli Tatlı

Tost Ekmeğinden Çilekli Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üstü Kapalı Sebze Güveci

Üstü Kapalı Sebze Güveci

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Puf Puf Sağlıklı Pankek

Puf Puf Sağlıklı Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Cheesecake

Rafine Şekersiz Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce