Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Pırasalı Kaygana

Karadeniz mutfağının sevilen lezzeti kayganayı bu sefer pırasa desteğiyle yapıyoruz. Normalde pırasa yemeyenler bile bu nefis pırasalı kayganaya bayılacak.

Afiyet olsun.

Pırasalı Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Adet Yumurta
  • 1/4 Demet Maydanoz
  • 1/4 Demet Dereotu
  • 4 Dal Pırasa
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tutam Tuz
Pırasalı Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karıştırma kabına un, süt ve yeteri kadar tuzu alıp çırpalım.Yumurta ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Doğranmış maydanoz, dereotu ve pırasayı ilave edip karıştıralım.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ sürüp ısıtalım.
  4. Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe kadar tavaya boşaltalım, çevirerek arkalı önlü pişirelim.
  5. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Hamuru ister ince isterseniz de kalın dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Garnitürlü Makarna

Garnitürlü Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Demleme Usulü Bulgur Pilavı

Demleme Usulü Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hardal Sos

Hardal Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Kuzukulağı Çorbası

Kuzukulağı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
5 ay önce
Kolay Çilekli Muzlu Dondurma

Kolay Çilekli Muzlu Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce