Pilav Üstü Et Döner
nasıl alırdınız? Ekmek arası hali bir başka, porsiyon hali de salt döner severlerin favorisi. En çok sevilen hallerinden biri de hiç şüphesiz pilav üstü döner versiyonu. Önce tüm malzemeleri güzelce robottan geçirip döneri 1 gece dolapta bekletiyoruz. Ardından incecik dilimleyip tavada pişiriyoruz. Son dokunuş tane tane dökülmüş pilavdan geliyor. Karşınızda ikisi bir arada lezzet: Pilav üstü döner!
Pilav Üstü Et Döner Tarifi İçin Malzemeler
- Döner için:
- 500 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Diş Sarımsak
- Pilav için:
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Pilav Üstü Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri bir araya getirip güzel bir şekilde yoğurun.
- Tezgaha streç film serin, içine harcı aktararak sıkı sıkı sarın. İki ucunu bağlayın.
- Dondurucuda bir gün bekletin.Tüketeceğiniz zaman dondurucudan 10 dakika önce çıkarın. Donmuş halde bıçakla incecik kesin.
- Tavada tereyağı ve biberi kızdırın. Etleri içine atın ve pişirin. O sırada pilavı da hazırlayın.
- Pilav üstü ya da ekmek arası olarak servis yapın. Afiyetler olsun.