Kafkas Kebabı
Bodrum kebabı ya da olarak da bilinen kafkas kebabını evinizde yapabilirsiniz. Tarifimiz tüm detaylarıyla sizleri bekliyor. Ev halkı bu tarife bayılacak.
Kafkas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Marine Etmek İçin:
- 500 Gram Bonfile
- 1 Adet Rendelenmiş Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Kibrit Patates İçin:
- 1 Adet Patates
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Yoğurt Sos İçin:
- 1 Kase Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak
- Domates Sos İçin:
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Domates
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
Kafkas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti marine etmek için rendelenmiş soğan, yoğurt ve baharatları bir kaba ekleyin.
- Karıştırıp en az 2 saat buzdolabında marine edin.
- Rendelenmiş domates ve baharatları ekleyip 15 dakika pişirin.
- Patatesleri kibrit şeklinde kesin.
- Mutfak beziyle fazla suyunu kurulayın.
- Kızgın yağda patatesleri kızartın.
- Servis tabağının tabanına patatesleri yerleştirin.
- Etleri tavada pişirin.
- Patateslerin üzerine yoğurt sosu gezdirin. Üzerine etleri koyun.
- Domates sosunu gezdirip kıyılmış maydanozla süsleyip kafkas kebabını servis edin. Afiyet olsun!