Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kizartma

Pide Lokması

İftar üzerine canınız tatlı bir şeyler çektiyse bu tatlı tarifi tam sizlik! Artan bayat pidelerle hemen hazırlayabileceğiniz bu lokma tarifimizle hamur yoğurmadan, mayalanmasını beklemeden pamuk gibi lokmalar hazırlayabilirsiniz. Dışı altın gibi kızaran lokmaların içleri yumuşacık kalıyor, üstelik hiç de yağ çekmiyor. Tarçınlı-karanfilli şerbetiyle buluştuğunda ise size bildiğiniz lokmalardan farklı leziz bir deneyim yaşatıyor.

Farklı ramazan tatlıları arayanları mutfağa alalım!

Pide Lokması Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1/2 Adet Pide
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Kızartmak İçin:
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Şerbeti İçin:
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 2 Adet Karanfil
Pide Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bayat pideyi ufak parçalar halinde mutfak robotuna koyun ve daha ufak hale gelene kadar robottan geçirin. İçerisine vanilya ve azar azar süt ekleyip ıslak bir hamur haline gelene kadar robottan geçirmeye devam edin.
  2. Elinizle hafifçe hamuru toplayın.
  3. Şerbet malzemelerini ufak bir kaba koyup kaynamaya bırakın.
  4. Ufak bir tavada sıvı yağ orta sıcaklıkta ısıtın.
  5. Hamurdan misket boyutunda parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
  6. Yuvarladığımız parçaları sıvı yağda her yeri altın rengi alana kadar kızartın.
  7. Kızarttığınız hamurları sıcak şerbete bırakın ve 10 dakika dinlendirin.
  8. Tatlıları süzüp ılık servis edin. Dilerseniz Hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
Çok Pratik San Sebastian

Çok Pratik San Sebastian

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Ters Yüz Kek

Elmalı Ters Yüz Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuklu Pestolu Makarna

Tavuklu Pestolu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Peynirli Kuru Etli Fırında Simit

Peynirli Kuru Etli Fırında Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Domates Sosu

Ev Yapımı Domates Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce