Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Peynirli Sebzeli Pişi

Hafta sonu kahvaltısına yakışır puf puf sebzeli bir pişi. Yağ çekmeyen ve çok lezzetli bir tarif. Peynirli sebzeli pişi tarifi için mutfak sizi bekler.

Peynirli Sebzeli Pişi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1 çay Bardağı ılık Süt
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 6-7 Dal Dereotu
  • 1/2 çay Bardağı Lor Peyniri
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 3-3,5 Su Bardağı Un
  • Kızartmak için:
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Peynirli Sebzeli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Maya şeker ve sıvılar yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un ve tuz eklenip yoğrulur. Orta kıvamda bir hamur olacak.
  2. Biber dereotu ve peynir de eklenir ilave edilir tekrar yoğrulur. Üzeri kapatılır, mayalanmaya bırakılır. Hava sıcak olduğu için mayalanma süresi hızlı oluyor.
  3. 20-25 dakika sonra tekrar yoğrulur ve havası alınır. Tezgah veya hamur matı yağlanır. Hamur 1,5 cm kalınlığında açılıp genişletilir.
  4. Küçük yuvarlak bir kase ile daireler elde edilir. Ortaları da krema duyu veya şişe kapağı ile çıkarılır.
  5. Kızgın yağda çevirerek pişirilir. Kızgın olunca ve hamur iyi dinlenince yağ çekmiyor. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.
Tavada Cheesecake

Tavada Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
3-2-1 Poğaça

3-2-1 Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
4 Farklı Milkshake

4 Farklı Milkshake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çerkez Acıkası

Çerkez Acıkası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Süzme Yoğurtlu Dip Sos

Süzme Yoğurtlu Dip Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce