Pekmezli Kaçamak

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katacak, Edirne'nin yöresel lezzetlerinden biri olan, mısır unuyla kolaylıkla hazırlanan, nefis bir tarifle karşınızdayız. Püf noktaları doğru şekilde uygulayınca, ortaya nefis bir tarif çıkıyor, tadına doyum olmuyor. Kaynayan suya mısır ununu çok dağıtmadan ekleyerek bir öbek halinde durmasını sağlıyoruz ve daha sonra tahta kaşık yardımıyla dağıtıp pişiriyoruz.

Üzerine birçok farklı malzeme eklenerek de sunulan kaçamak tarifini biz pekmezli yaptık, kahvaltıda yiyebileceğiniz nefis bir tat oldu. Edirne'ye gidemiyorsak Edirne lezzetlerini soframıza getirme vakti. Malzemeler hazırlansın, bu kaçamak kaçmaz!

Şimdiden afiyet olsun

Pekmezli Kaçamak Tarifi İçin Malzemeler
  • 0,75 Litre Su
  • 350 Gram Mısır Unu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Pekmez
Pekmezli Kaçamak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerede suyu ve tuzu birlikte kaynatın.
  2. Su kaynadıktan sonra ocaktan kenara alın ve mısır ununu yavaş yavaş ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Tencereyi tekrar ocağa alıp, kısık ateşte bulamaç haline gelene kadar pişirin.
  4. Pişen kaçamağı servis tabağına alın ve tahta kaşık yardımıyla orta kısımlarına delikler açın.
  5. Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirdikten sonra pekmezi de üzerine dökün ve servis edin.
Jöle Tatlısı

Jöle Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Fındık Ezmeli Çikotop

Şekersiz Fındık Ezmeli Çikotop

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Çiçek Ekmek

Pratik Çiçek Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dondurma Sürprizli Çikolata

Dondurma Sürprizli Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce