Pekin Ördeği

Çin mutfağının önemli bir parçası olan ve dünya mutfağında da prestijli bir konuma sahip bu lezzetin en güzel tarifini sizler için getirdik. Zengin aroması ve özel pişirme yöntemleriyle hazırlanan Pekin ördeği, özel günlerde ve kutlamalarda sofralarınızı süslemek için ideal bir seçenek.

Pekin ördeği tarifinde anahtar nokta, ördeğin sosu ve pişirme detayları. Bu işlem, etin dış kısmının kıtır bir kıvam almasını sağlarken, iç kısmının ise yumuşak ve lezzetli kalmasını sağlıyor. Soya sosu, sarımsak, zencefil, portakal kabuğu ve suyu gibi malzemelerin birleşimi bu ördeğin tadını taçlandırıyor.

Pişirme süresi uzun olsa da sonuç sizi oldukça mutlu edecektir. Pekin ördeği tarifiyle ilgili detaylı adımlar ve püf noktaları için de tarifimize buyurun. Afiyet olsun!

Pekin Ördeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet ördek Eti
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
  • 5 Yemek Kaşığı Soya Sosu
  • 2 Yemek Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Zencefil
  • 1/2 Adet Portakal Suyu
  • 1 Adet Portakal
  • 1/4 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • Pekin ördeği sebzeleri için:
  • 1/2 Adet Haşlanmış Pancar
  • 1/2 Adet Tatlı Patates
  • 1/4 Adet Brokoli
  • 1/2 Adet Kabak
  • 6 Adet Cherry Domates
  • 1/4 Adet Karnabahar
  • 1/4 Adet Mor Lahana
  • 1 Adet Havuç
  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Pekin Ördeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ördeği yarım saat kadar kaynar suda haşlayın.
  2. Sos için; soya sosu, tereyağı, portakal suyu, portakal kabuğu, tuz, zencefil, bal, sarımsak, toz kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Tereyağının tamamen erimesine gerek yok.
  3. Sebzeleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. 190 dereceye ayarlı fırının orta kısmında 25-30 dakika pişirin.
  4. Haşlanmış ördeği fırın tepsisine alın.
  5. Üzerine sosdan bolca sürün.
  6. Önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile 2-3 kat sarın. Bu şekilde 200 derecede, orta rafta, 2,5 saat pişirin. Üzerini açtıktan sonra yarım saat daha o şekilde, nar gibi kızarana kadar fırınlayın. Pekin ördeği hazır. Afiyet olsun!
Çilekli Dondurulmuş Yoğurt

Çilekli Dondurulmuş Yoğurt

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Lavaştan Kolay Gözleme

Lavaştan Kolay Gözleme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fit Rulo Pasta

Fit Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Glutensiz Ev Yapımı Granola

Glutensiz Ev Yapımı Granola

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce