Patatesli Hingel
2023-09-21 10:17:34 - Yemeklik.com.tr
Yöresel mantımız hingel! Sarımsaklı yoğurdu, üzerine soslu kızgın tereyağı ile tam bir lezzet şöleni. Yapımı biraz uğraştırsa da bu tarif sizi çok mutlu edecek.
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 440 Gram Un
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- İç harcı için:
- 4 Adet Haşlanmış Patates
- 1 Adet Soğan
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- Yumurta, tuz ve suyu karıştırın. Unu da ekleyerek hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- 2 büyük parçaya bölüp merdane veya oklava yardımıyla hamuru açın.
- İnce olmamasına dikkat edin, makarna hamuru gibi olacak.
- Açtığınız hamura çay bardağı ile yuvarlak şekiller verin.
- İçi için tüm malzemeleri bir araya getirelim. Hamurun ortasına patatesli harcı ekleyip uçlarına şekil vererek kapatın.
- Tamamlandıktan sonra sıcak suda 8-10 dakika haşlayın.
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlı tereyağı gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️