Tepsi Böreği
2023-09-16 23:20:41 - Yemeklik.com.tr
Tepsi böreği, hazır yufkadan pratik bir şekilde arzu ettiğiniz iç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bir . İşin sırrı biraz sosunda, biraz maden suyunda diyelim.
Peynir konusunda cimri olmamakta yarar var. Çay da hazırsa afiyet olabilir bizce.
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler- 5 Adet Yufka
- 200 Gram Lor Peyniri
- 200 Gram Yarım Yağlı Beyaz Peynir
- 1/2 Demet Maydanoz
- Sosu için:
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta
- Üzeri için:
- 200 Ml. Maden Suyu
- 55 Gram Tereyağı
- Böreğin sosu için; zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyip lor peyniri ve kıyılmış maydanozlarla karıştırın.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisini bir parça tereyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın.
- Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün. Üzerine ikinci kat yufkayı büzüştürerek açıp aynı işlemi tekrarlayın.
- Kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
- Hazırladığınız peynirli iç harcı tepsiye eşit olarak dağıtın. Üçüncü kat yufkayı peynir katının üzerine serin, soslayın.
- Kalan iki adet yufkanın arasını bolca soslayıp üst üste açın, kenarda kalan yufka parçalarını tepsinin taban kısmına doğru ittirin. Kalan sosu en üstte kalan yufka üzerine sürün.
- Maden suyunu böreğin üzerinde gezdirerek ekleyin. Böreği dilimlere ayırıp tereyağı parçalarını eşit olarak dağıtın.
- Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.