Sıcak Çikolatalı Kek

2023-09-16 23:30:56 - Yemeklik.com.tr

Kısa sürede hazırlanan sufle tarifini andıran içi akışkan sıcak çikolatalı kek, pratik bir şekilde hazırlanıp piştiği için davetsiz misafirlere hazırlamaya uygun.

Yemeklik.com.tr'a özel gerçekleştirdiğimiz mutfak okulu çekiminde tarifini aldığımız "Sıcak Çikolatalı Kek" dışında kalan ve mutfağınızda yer verebilirsiniz.

Sıcak Çikolatalı Kek Tarifi İçin MalzemelerSıcak Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Bitter çikolatayı rendeleyin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte eritin.
  2. Eriyen tereyağını ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş bitter çikolatayı içine katın ve eriyene kadar karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Unu katıp hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra tereyağlı çikolata karışımını kek harcına katın.
  4. Keklerin yapışmaması için; iki adet sufle kabını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağladıktan sonra kakaoyla kaplayın.
  5. Daha sonra hazırladığınız kek karışımını, iki kaba eşit bir şekilde dağıtın. Önceden ısınmış fırında kekleri, ortası sıvı kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan sıcak çikolatalı kekleri, servis tabaklarına ters çevirip çıkardıktan sonra orta kısımlarını bıçakla kesip, küçük bir parça çıkartın.
  7. Üzerlerine pudra şekeri eledikten sonra birer top vanilyalı dondurma ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi