Mercimekli Ispanak Salatası

2023-09-16 16:14:20 - Yemeklik.com.tr

Ispanağı sevenler olduğu kadar sevmeyenlerin de olduğu bilinen bir gerçek. Sevilmemesi için de en kabul edilebilir gerekçe; yedikten sonra ağızda bıraktığı, diş fırçalamaya özlem uyandıran tuhaf his.

Eğer aranızda Temel Reis ile büyümüş olanlar varsa bilirler ki; ıspanak güçlü olmak ve sevdiğiniz kadını başkalarına kaptırmamak için hayati bir gıda.

İçerdiği demir ve magnezyum sayesinde vücudun dayanıklılığını arttırır ki bu soğuk kış günlerinde tam da ihtiyacımız olan şey.

Klasik ıspanak yemeklerini sevmeyip, ıspanağı sevmek için bir yol arayanlara ya da yeni ıspanak reçeteleri denemek isteyenlere çok taze, leziz bir fikir: Mercimekli ıspanak salatası.

Mercimekli Ispanak Salatası Tarifi İçin MalzemelerMercimekli Ispanak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mercimeği tuzlu suda yenebilecek kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Bebek ıspanakları yıkayıp iyice kurulayın ve hiç parçalamadan veya çok az parçalayarak büyük bir karıştırma kabına alın.
  3. Kırmızı soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayarak sıvıyağda şekeri ortaya çıkıncaya kadar soteleyin. 5-6 dakika soteledikten sonra balzamik sirkeyi ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin.
  4. Portakal suyu, zeytinyağı ve tuz ile salata sosunu hazırlayın.
  5. Ispanak, mercimek, sotelenmiş soğan ve sosu birbiriyle iyice harmanlayın.
  6. Salatayı servis edeceğiniz tabaklara alın ve üzerine ay çekirdeği içi, tulum peynirini dağıtarak servise hazır hala getirin.

Daha Fazla Gönderi