Patates Ezmesi
Haşlanmış patatesin çok az malzeme ile sofrada göz dolduran bir meze haline geleceğini kim bilebilirdi ki? Çok basit bir meze yapıyoruz. Dilerseniz ara sıcak olarak da sunabilirsiniz.
Yanında nefis köfteler ve tavuk yemekleri sizleri bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!
Patates Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Patates
- 1/2 Adet Soğan
- 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Üzeri İçin:
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 2 Dal Dereotu
Patates Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın.
- Soğanları yağ eklediğiniz bir tavada kavurun, üzerine salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Patatesleri çatal yardımıyla ezin.
- Patateslerin üzerine salça karışımını ekleyin ve karıştırın.
- Dereotu ve pul biber ile süsleyin. Afiyet olsun!