Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kofte

Köfteli Bezelye Yemeği

Hem leri tüketebileceğiniz hem de etin doyuruculuğunu bir tabakta buluşturabileceğiniz bir yemek var. Bu tür yemekleri yaparken yapılan en büyük hatayı anlatmakla başlayalım. Sebzelerin koyuluş aşamalarına özellikle dikkat etmek gerek. Sert sebzelerin önden güzelce sotelenmesi şart. Bu şekilde tüm sebzeler ve etler eşit oranda pişmiş olacak ve tam kıvamında yemekler hazırlamış olacaksınız.

Bu yemeğimizin içerisinde bolca sebze kullanıyor. Doyuruculuğunu arttırırken, proteini de eksik etmiyor içine minik köfteler ilave ediyoruz. Biraz ekşi de ekliyor, lezzetine lezzet katıyoruz. Sevilen tüm malzemelerin bir tabakta toplanmış halini bu akşam yemeğiniz olarak sofralarınıza taşımaya var mısınız? Buyursunlar.

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 1 Adet Büyük Boy Havuç
  • 1 Adet Kabak
  • 2 Adet Orta Boy Patates
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Su Bardağı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/3 Adet Limonun Suyu
  • Köftesi için:
  • 400 Gram Orta Yağlı Dana Kıyması
  • 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle köftenin tüm malzemelerini bir kabın içerisine alıp güzelce yoğurun.
  2. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bir tabağa dizin. Üzerini streç filmle örterek buzdolabında 10-15 dakika kadar vaktiniz varsa birkaç saat dinlendirin.
  3. Patateslerin ve havucun kabuklarını soyun.
  4. Kabak da dahil tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayın.
  5. Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını, havuç ve patatesleri alıp güzelce soteleyin.
  6. Ardından üzerine kabakları ve salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin. Suyunu ilave edin.
  7. Suyu biraz kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Güzelce karıştırın.
  8. Patatesler ve havuçlar hafif yumuşayıp köfteler de pişmeye başladığında bezelyeyi, tuz ve limon suyunu ilave edin. Bir süre daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Karamelize Bisküvi Ezmeli Manolya Tatlısı

Karamelize Bisküvi Ezmeli Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Karnabahar Kanatları

Çıtır Karnabahar Kanatları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Siyez Unlu Simit

Siyez Unlu Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Lokum Tatlısı

Sütlü Lokum Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Limonlu Tart

Limonlu Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce