Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Tepside Pankek

vazgeçilmez ismi şimdi daha önce hiç görmediğiniz bir şekilde karşınızda. Tepside pankek tarifi kalabalık kahvaltı sofralarının gözdesi olmaya aday. Özellikle kahvaltıya misafiriniz varsa ya da pankekleri tek tek pişirmek istemiyorsanız bu tarif tam sizlik diyebiliriz.

Klasik pankek hamurunu hazırlıyor, üstünü çilek, muz, fıstık ezmesi vb evde ne varsa onunla süslüyor ve fırına veriyoruz. Ortaya bu güzellik çıkıyor.

Şimdiden afiyet olsun.

Tepside Pankek Tarifi İçin Malzemeler
  • Pankek harcı için:
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 çay Kaşığı Karbonat
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/3 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/3 Su Bardağı Elma Sirkesi
  • 3 Adet Yumurta
  • Pişirmek için:
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Üst katman için:
  • 4 Adet çilek
  • 2 Yemek Kaşığı Beyaz Damla çikolata
  • 1 Adet Muz
  • 2 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi
  • 2 Yemek Kaşığı Fındık
  • 2 Yemek Kaşığı çikolatalı Fındık Kreması
  • 2 Yemek Kaşığı Bitter çikolata
  • 1 Yemek Kaşığı File Antep Fıstığı
  • Servis için:
  • 1 Tatlı Kaşığı Akçaağaç şurubu
Tepside Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pankek harcı için gerekli tüm kuru malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.
  2. Sıvı karışımı kuru karışımın olduğu kaseye aktarın ve bütünleşene kadar çırpma teli ile karıştırın. Bu aşamada çok fazla karıştırmamaya da özen gösterin. Topaklı bir görünüm daha nemli bir kek olmasına yardımcı olacaktır.
  3. Geniş bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve harcı içine katıp 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Muz ve çilekleri dilimleyin.
  5. Dinlenen pankek harcının üzerine 4 farklı parça olacak şekilde süsleme malzemelerini; çilek-beyaz çikolata,muz-fıstık ezmesi, kakaolu fındık kreması-fındık ve bitter çikolata-Antep fıstığı şeklinde yerleştirin. Bu malzemeleri dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fanlı fırında pankeki yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişme süresi pankekin kalınlığına göre değişebilir, ilk 20 dakikanın ardından kürdan testi uygulayabilirsiniz.
  7. Fırından çıkan pankeki 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip akçaağaç şurubu ya da bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kakaolu Limonlu Kek

Kakaolu Limonlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kırmızı Ayva Tatlısı

Kırmızı Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Kıvamında Profiterol

Tam Kıvamında Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ayvalık Lor Tatlısı

Ayvalık Lor Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce