Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #borek

Gazel Böreği

Gazel böreği, keyifle hazırlanan ve her lokmasıyla lezzetiyle büyüleyen bir hamurişi tarifi. Hamurunun kolayca hazırlanabilmesi ve iç harcının doyurucu tadıyla buluşması, çay saatlerine veya özel davet sofralarına eşsiz bir lezzet katıyor. İnce ince açılan hamurlar arasına nefis kıymalı iç harcı yerleştirilerek kat kat oluşturulan bu börek, her diliminde sizi Osmanlı mutfağına götüren bir lezzet sunuyor. Tereyağının muhteşem aromasıyla harmanlanan böreğin üzeri, fırından çıktığında muhteşem bir kıtır kıvamda olacak. Dilimlendiğinde iç harcın dağılmasını engellemek için titizlikle hazırlanan bu tarif, özel günlerde veya günlük sofralarda misafirlerinizi mest edecek bir seçenek olacak. Her bir lokmasında sıcacık bir lezzet sunan gazel böreği, el yapımı börek sevenlerin favorisi olmaya aday.

Gazel BöreğiTarifi İçin Malzemeler
  • İç harcı için:
  • 250 Gram Kıyma
  • 2 Adet Haşlanmış Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Demet Maydanoz (arzuya Göre)
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Hamuru için:
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Nişasta
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta
Gazel BöreğiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harç için soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yağı alın ve soğanları kavurun.
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve üzerini biz bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  5. Kavrulan kıymaların üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyin.
  6. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  7. Dinlenen bezeleri nişastayla birlikte açın. Yağlanmış tepsiye açtığınız bezeyi alın.
  8. Üzerine eritilmiş tereyağından 1-2 kaşık döküp her yerine yayın. Bu şekilde her katı yağlayarak 5 kat çıkın.
  9. 5. yufkanın üzerine harcı yayın. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
  10. Böreği dilimleyin. 1-2 kaşık tereyağı eklediğiniz yumurtayı üzerine sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
  11. Gazel böreği tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Yağlı Köfte

Yağlı Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karamel Bisküvili Muhallebi

Karamel Bisküvili Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Arnavut Ciğeri

Yumuşacık Arnavut Ciğeri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Labneli Poğaça

Labneli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Noodle

Ev Yapımı Noodle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce