Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

10 Dakikada Hira Tatlısı

Çayınızın veya bir bardak sütün yanında servis edebileceğiniz sadece 10 dakikada hazırlanıp, sevdikleriniz ile paylaşacağınız  ile tanıştıralım sizleri. 10 dakikada hira tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Tarifimiz için gerekli malzemeler elinizin altında olmasının yanı sıra oldukça da ekonomik. Ayrıca bu tatlının önemli bir noktası da daha var! O da, şerbetinin kaynatılmadan hazırlanması.

İçerisindeki portakal kabuğu rendesi ile nıza enfes bir aroma katacak, hamurun dışının irmiğe bulanması ile nar gibi kızaran elde edeceksiniz. Bu lezzet diyet yapanların belki de ufak bir kaçamağı olacak seviyede. Tokat'ın nefis lezzeti bir de böyle deneyin deriz.

Lafı fazla uzatmadan, çay saatlerinize gelmiş misafirlerinizi daha fazla bekletmeden sizleri mutfağa, bu enfes lezzetli hazırlamaya alalım. Şimdiden afiyet olsun

10 Dakikada Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/3 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 1/3 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • Bulamak İçin:
  • 3-4 Yemek Kaşığı Irmik
  • Şerbeti İçin:
  • 2 Su Bardağı şeker
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 5-6 Damla Limon Suyu
10 Dakikada Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 3-4 dakika çırptıktan sonra limon suyunu ilave edin ve biraz daha çırptıktan sonra bir kenara alın.
  2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Güzelce karıştırın.
  3. Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Kısa bir süre elinizle güzelce yoğurun.
  5. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
  6. İrmiğe bulayın.
  7. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın.
  9. Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. (Dilerseniz ayrı bir borcama alabilirsiniz.)
  10. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin.
  11. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sezar Soslu Brüksel Lahanası

Sezar Soslu Brüksel Lahanası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kedidilli Kolay Tatlı

Kedidilli Kolay Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Avcı Böreği

Patatesli Avcı Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuskuslu Yaz Salatası

Kuskuslu Yaz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce