Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Papara Yemeği

Artık evde kalan bayat ekmekler için üzülmeyin! Ekmek mantısı olarak da bilinen papara yemeği, yapımı çok kolay olmasının yanı sıra evdeki malzemeleri de değerlendirebileceğiniz bir tarif. Yapımının ne kadar kolay olduğunu tarifin detaylarında göreceksiniz.

Tarifi denerken bir baktık ki evde bir gün önceden Ramazan pidesi kalmış. En iyisi onları değerlendirelim dedik. Siz ister Ramazan pidesi isterseniz de evde kalan ekmekler ile gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Papara yemeğini hazırlarken yanında nefis gidecek salata tariflerimizi de denemeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun!

 

Papara Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 200 Gram Dana Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Avuç Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Tatl Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Adet Ramazan Pidesi
  • 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yoğurt Sos:
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak (rendelenmiş Ve Ezilmiş)
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
Papara Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya yemeklik doğramış olduğunuz soğanları ve zeytinyağını ekleyin. Renk alana kadar birkaç dakika kavurun.
  2. Ardından soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve güzelce karıştırın. Üzerine domates salçası, biber salçası, baharatlar ve son olarak suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın.
  4. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve kuru naneyi ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Doğramış olduğunuz pideleri bir tavaya alın ve üzerine tereyağını ekleyin. Tereyağın erimesini ve pidelerin ısınmasını sağlayın.
  6. Pideleri bir servis tabağına alın ve üzerine yoğurt sostan gezdirin.
  7. Pidelerin ve yoğurt sosun üzerine kıymalı harçtan koyun.
  8. Küçük bir tavaya tereyağı ve pul biberi koyun. Tereyağı eridikten sonra papara yemeğinin üzerine gezdirin.
  9. Afiyet olsun!
Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
5 Dakikada Dondurma Pastası

5 Dakikada Dondurma Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça

Bayatlamayan Sütsüz Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce