Yaban Mersinli Yulaf Topları
Haydi hazırsak kahvemizin, çayımızın yanına minik atıştırmalıklar yapıyoruz. Hem de en hafifinden, en pratiğinden. Yaban mersinli yulaf topları karşınızda.
Yaban Mersinli Yulaf Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Yemek Kaşığı Tahin
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Kuru Yaban Mersini
- 2 Yemek Kaşığı öğütülmüş Keten Tohumu
- 1 Su Bardağı öğütülmüş Yulaf
- 1/4 Su Bardağı Ince çekilmiş Ceviz Içi
- 1/4 Su Bardağı çekilmiş Fındık
- 1/4 Su Bardağı çekilmiş Badem
- 1/2 Su Bardağı Süt (arzuya Göre Laktozsuz)
Yaban Mersinli Yulaf Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemeleri karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Kaşık veya elinizle yuvarlak şekiller verin.
- Kakao, Hindistan cevizi tozu, keten tohumuna bulayın.
- Yarım saat dolapta dinlendirin. Ardından tüketin.